dinsdag 26 februari 2013

Mijn eerste Pluisjes voor Poekie

Ik heb al flink gehaakt voor Poekie. Mijn eerste 10 Pluisjes zijn af.














Poekie wil graag zoveel mogelijk Pluisjes tegen 15 april. 
Dan kunnen ze dit keer niet enkel de zieke kinderen wat troost brengen, maar ook de zusjes en broertjes eens een klein geschenkje geven. Ik vind dit een heel mooi initiatief. Hier kunnen jullie het berichtje van Poekie lezen. Het patroontje van Pluisje is daar ook te vinden. 

Ik heb mijn kennissenkring eens aangesproken, en een paar vriendinnen gaan na jaren geen haakpen gezien te hebben een Pluisje maken. Als dat geen mooi gebaar is... Alvast bedankt lieve dames. Poekie zal er heel erg blij mee zijn. 

En ik stop zeker ook nog niet. Er zijn er al weer 2 af. En er liggen er nog 4 klaar om samen te naaien. Eind deze week heb ik er zeker 20. Dan is het nog anderhalve maand te gaan dus, de teller loopt verder...

En ik kreeg weer een mooie kaart voor in mijn verzameling van Lutgarde. Ik heb er hier al eens gekregen van haar. Ze ruilde ze voor een miniboekje. En nu stuurde ze mij spontaan nog een kaart toe. Lief hé! 















Bedankt Lutgarde. Je mag zeker van mijn kant ook nog een kleine verrassing verwachten

vrijdag 22 februari 2013

Hobbybeurs Antwerpen

Gisteren een dagje naar Antwerpen. Het was nog een eindje stappen van de wagen naar de beurs, met de koude wind in het gezicht. 

De beurs zelf was gewoontjes. Niets nieuws gezien. De servetten zijn nog altijd niet helemaal verdwenen. Kaartjes en 3D zijn er nog altijd met hopen. Parels en kettingen in overvloed. Maar ik was dus voornamelijk gegaan om mijn stempelcollectie wat uit te breiden. En dat is mij aardig gelukt. 










Ik ben nog niet zo heel lang geleden met stempelen begonnen en heb er eigenlijk nog niet zoveel. Ik ben dus niet op zoek naar de laatste nieuwe stempels, maar leuke stempels. Ik wilde vooral wat tekststempels in het Nederlands en heb er aardig wat gevonden.

Ook met deze achtergrondstempeltjes heb ik plannen... En een potje WOW! embossingpowder. Ik wil nu zelf wel eens uitproberen hoe wow deze wel is... Maar eigenlijk had ik een potje witte embossingpoeder wel eens nodig. Zal wel heel anders zijn dan de transparante...




Dit haakboekje stond ook nog op mijn verlanglijstje. Het boekje van de boerderijdieren heb ik er niet gevonden.  


En bedeltjes om tashangertjes mee te maken heb ik erg moeten naar zoeken, maar ik heb er toch wat leuke gevonden. Zelfs twee doosjes leuke pailletten gescoord. Zal ook wel eens van pas komen...

En deze leuke vlinder kreeg ik van een verkoper die een apparaatje promote om een soort splitpennetjes mee aan te brengen.



Ook veel liefs van mij aan iedereen. Geniet vollop van al jullie hobby en knutselwerkjes tijdens het weekend, want het zal weer veel te koud zijn om buiten te komen...

maandag 18 februari 2013

Klein opdrachtje en weer geruild voor mooie kaarten

Laatst kreeg ik van iemand een leuk opdrachtje. 

Een dame wilde haar vrienden verrassen met een groepsfoto als bedankje. Ze vroeg mij om een tiental fotomapjes te maken. Het moest wel in rood en zwart zijn, en liefst met mijn zelfgeschept papier.












Ik vind het een beetje sober, maar ben er toch tevreden over. De dame voor wie ik ze maakte was best tevreden. En haar vrienden waren er heel blij mee. Missie geslaagd?



En ik heb weer twee enveloppen ontvangen van lieve dames die spontaan ingingen op mijn ruilactie. 











Gré van het blog Berkeboom schilderde deze twee mooie kaarten voor mij. Links een aquarel en rechts een mooie roos in acrylverf. Ik ben er heel blij mee, want ik had nog geen schilderwerkjes in mijn verzameling






















Gré kreeg graag wat velletjes van mijn handgeschept papier in de plaats. Ze mailde mij hoe mooi ze het vond... Ze was er dus even blij mee als ik met haar prachtige kaarten. Bedankt Gré voor de mooie en geslaagde ruil!




En vandaag een envelop van Nely gekregen.












Nely heeft zelf geen blog. Ze is de pennevriendin van Melanie waar ik ook al mee ruilde. Ze las het op de blog van haar vriendin en stuurde mij zo maar een mail. Lief hé! En de kaarten van Nele zijn weer hele andere dan wat ik al allemaal heb. Verbazend dat iedereen toch zijn eigen stijl heeft... Nely recycleerd graag... Ze gebruikt oude kaarten en overschilderd ze met gesso om er zo iets moois van te maken. De groene met de bloem vind ik prachtig. 
































Deze met de gekleurde kronkels heeft ze gemaakt na een inspiratie op internet gezien te hebben. Ik vind ze mooi en vrolijk. Ik ben ook met jouw kaarten dus zeer blij Nely. Laat mij vlug weten wat je graag in de plaats wil.

Wie zelf kaarten maakt en er een of meer met mij wil ruilen voor iets dat ik maak, stuur mij gerust een mailtje...

donderdag 14 februari 2013

Bloemschikles op afstand

Precies een week geleden hadden we bloemschikles. 

Toen ik in de vooravond thuis kwam met mijn bloemen vond ik een mailtje dat de juf ziek was en de les niet kon doorgaan. Daar stond ik met mijn bloemen. We hadden nu op voorhand wel een foto gekregen van wat het zou worden, maar dat alleen beginnen maken, zo goed ben ik daar niet in hoor...













Bloemmetjes in een emmer gezet en kreeg toen nog een telefoontje van de doodzieke juf. Heb haar gevraagd of ze de dag nadien niet een mailtje kon sturen met wat richtlijnen zodat we toch zelf konden proberen om er iets van te maken. De vrijdag niets gekregen... De zaterdag om boodschappen... En toen ik thuis kwam zat er een mooi stappenplan in de mailbox. 

Mijn bloemen zagen er nog redelijk fris uit en 's avonds na het eten en wat tv kijken, ben ik nog aan het bloemstuk begonnen... Alles ging redelijk vlot, en ik vind dat het stuk toonbaar is... 



Blijkbaar hebben we toch al veel geleerd. Ik had nooit gedacht dat ik dit op mijn eentje zou kunnen. Een mens onderschat zichzelf altijd....










En nu, na een week, ziet mijn bloemstuk er nog altijd goed uit. Hopelijk heb ik er nog een paar dagen geniet van.

Bedankt juf Alice! Voor het stappenplan en alles wat je ons al geleerd hebt.

maandag 11 februari 2013

Vriendschapsswap afgerond

Na de geslaagde Kerstswap bij Valerie schreef ik mij nu in voor haar vriendschapsswap.
Vorige week heb ik mijn pak opgestuurd. Vandaag kreeg ik een pakje terug.























Bij nader inzien had ik er beter een miniboekje ingestoken, want voor de portkosten stonden er twee cijfers voor de komma...

Ik heb alles met veel enthousiasme gemaakt...

Mijn swappartner heeft geen blog. Ik wist enkel dat ze houd van blauw. Ik stuurde een mailtje en kwam zo te weten dat ze borduurt breidt en haakt. Ik besloot om iets te maken dat ze kon gebruiken voor haar hobby en iets algemeens. 

Ik maakte een doosje waar ze haar haaknaalden kan in opbergen. Het is zeker groot genoeg zodat het ook als pennendoos kan dienen. 










Dit stofje vond ik in mijn voorraadje en was ruim groot genoeg. Omdat het blauw en rood was besloot ik om alles in blauw en rood te maken.

Aanvankelijk zou ik een miniboekje maken. Ik vond dit toch maar gewoontjes en verkoos iets groter. Het werd een boekje van 16 x 18 van meer dan een cm dik met een Japanse binding. Dit keer niet van handgeschept papier, maar van redelijk stevig tekenpapier. Zo een boekje kan iedereen wel gebruiken denk ik. Als dagboek, gastenboek, notitieboek of...











Het papier voor de kaft heb ik gebatikt. Ook weer blauw met rode bloemen. Ik tekende met was hier en daar en B dat verwijst naar blauw en naar bloem. Ik vond het boekje zeer geslaagd en kon er moeilijk afstand van doen...


Een mooie kaart van mijn handgeschept papier mocht niet ontbreken. En tenslotte nog twee haasjes voor de Paasboom. De haasjes had ik nog liggen, maar maakte ze ook volledig zelf. Ook de snoetjes. En dus ook een blauw en een rood.  




.
















Mijn swapmaatje stuurde mij dit mailtje:

Goedemorgen Jeannine.
Heb je pakje ontvangen....en wat leuk!!!
Ben erg blij met de spulletjes die je gemaakt en gestuurd hebt.
De kleurtjes passen ook erg goed bij mij.
Heel...heel hartelijk dank voor alles.
Groetjes, Irene

Iréne, Ik hoop dat je mijn spulletjes kan gebruiken. Ook jij bedankt voor het pakje!

Valerie, bedankt voor het organiseren. Geniet van het kleine geschenkje!

vrijdag 8 februari 2013

Weer hele mooie kaarten en kringloopgeluk

Er zijn weer hele mooie kaarten toegekomen. Twee dames gingen weer in op mijn ruilactie. 

Hier kunnen jullie zien welke kaarten ik al allemaal heb. Ik ben vooral op zoek naar kaarten met een speciale techniek of een eigen stijl... 

Wie kaarten maakt en er graag een of meerdere wil ruilen voor iets dat ik maak, stuur mij zeker een mailtje. Ik kijk uit naar jullie reacties en vele... kaarten... 



Dit pakje kwam van mijn volgertje Saskia van het blog La FeMe en Spruiten















Ik kreeg van haar vijf mooie kaarten. Allemaal in een andere techniek. Een fotokaart, een prikkaart, een draaikaart, een stoffenkaart en een 3D kaart. 

















Ik vind ze allemaal even mooi. Nogmaals bedankt Saskia. Ik ben er zeer blij mee. Een walrusje zwemt momenteel jouw kant op. Veel plezier ermee!


En ik kreeg een mailtje van Rita. Deze lieve dame heeft zelf geen blog. Ze haakt heel veel en geeft alles weg aan goede doelen. Voor kerst maakt ze elk jaar kaarten voor haar familie en vrienden. Ze had er nog een paar over en wilde mij die graag toesturen.











Ze schreef mij "het zijn geen grote kunstwerken, maar met liefde gemaakt" Die ene zin, dat zegt zoveel... En al wat ik toen stilletjes dacht, dat vond ik echt terug in die kaarten... Zeg nu zelf: die kerstman is prachtig!!! Zo mooi gehaakt.. Als daar geen stuk liefde inzit, dan maak je zo geen kaarten waar zoveel werk en geduld aan te pas komt. Deze kerstman is zeker een favoriet in mijn verzameling. 


Maar de andere twee kaarten ben ik natuurlijk ook heel blij mee. Bedankt Rita! Ik stuur je een zelfgemaakt boekje van handgeschept papier.


Gisteren had ik weer kringloopgeluk. Deze keer weer bij het speelgoed. Een doosje met wat pareltjes. Komt altijd wel van pas voor tashangers.
En dan deze zak met foamblokken.  Wat een verscheidenheid aan vormen en stucturen... Dat zal nog goed van pas komen om mee te stempelen. Voor achtergrondjes, stijfselpapier enz... 




Voor iedereen een prettig (carnaval) weekend!